Založen: Feb 04, 2004 Příspěvky: 324 Bydliště: Czech_Republic
Zaslal: st květen 20, 2026 7:04 am Předmět:
Ten verš nás upozorňuje, abychom nenabízeli evangelium tam, kde je odpor, vztek, nenávist a nebo jiné špatné projevy charakteru. Ty dotyčné tím nezměníme a spíše poškodíme to, co má být svaté. Je třeba přemýšlet kdy a kde a zajatých okolností můžeme evangelium nabídnout. Jednat s ním jako se vzácnou perlou. Ostatně Bůh sám nám někdy připraví takové podmínky. Buďme trpěliví!! Mně se jednou v práci v ústavu stala taková smutná věc. Přišli tam lidé, kteří rozdávali malé modré Nové zákony a bavili s klienty. Nic užitečného to nepřineslo a ani se bavit moc neuměli. Za pár dní jsem zjistil, že plno těch knížeček bylo s koši vysypáno do papírového kontejneru. Tak jsem je tam vybíral a schoval. Tak dopadly perly.
Zaslal: st květen 20, 2026 10:05 am Předmět:
Herec David Suchet , který ztvárnil postavu Hercula Poirota, se stal věřícím , když v jednom hotelu se začetl do Bible, která ležela v šuplíku nočního stolku.
Pak zfilmoval cestopis po stopách apoštola Pavla a hrdě se hlásí k J. Kristu.
“Cesty Páně jsou nevyzpytatelné “
Boží duch nás vede k tomu. koho máme oslovit a kde máme mlčet … _________________ Magdalena
Ten verš nás upozorňuje, abychom nenabízeli evangelium tam, kde je odpor, vztek, nenávist a nebo jiné špatné projevy charakteru. Ty dotyčné tím nezměníme a spíše poškodíme to, co má být svaté. Je třeba přemýšlet kdy a kde a zajatých okolností můžeme evangelium nabídnout. Jednat s ním jako se vzácnou perlou. Ostatně Bůh sám nám někdy připraví takové podmínky. Buďme trpěliví!! Mně se jednou v práci v ústavu stala taková smutná věc. Přišli tam lidé, kteří rozdávali malé modré Nové zákony a bavili s klienty. Nic užitečného to nepřineslo a ani se bavit moc neuměli. Za pár dní jsem zjistil, že plno těch knížeček bylo s koši vysypáno do papírového kontejneru. Tak jsem je tam vybíral a schoval. Tak dopadly perly.
Ahoj Františku.
Na tom jak kdo užije biblický verš o perlách a sviních se ukazuje duchovní stav toho člověka, a taky se ukáže jeho vztah k Božímu slovu.
Ukazuje se to na tom, co si kdo dosadí do pojmu "perla". Často to bývá nějaký náboženský názor, který když je odmítnutý, tak se stane kladivem na ty "svině lidi" kteří se nenechali přesvědčit o nějaké hlouposti.
Teprve až po odmítnutí zkažené perly u nich následuje označení lidí za svině. Jenže tak tomu v Božím slově není. Křesťan identifikuje svini před tím, a žádné perly pak nehází. A tu svini neidentifikuje jako člověka, ale jako zlého ducha, který v člověku působí. Tou sviní ve verši se totiž myslí zlí duch, ne člověk. Nevedeme boj proti lidem, ale proti duchovním mocnostem zla.
A tento přístup pak usvědčuje svévolníka ze lži právě v tomto jeho přístupu. Hodí svou zkaženou perlu pod někoho, a teprve pak vykřikuje o sviních a označí člověka za svini. Je to mega hnusná manipulace Božím slovem.
Pojem PERLA se ztotožňuje s Božím královstvím. Perla je náš vztah s Bohem.
To všechno je svaté, a své duchovní nitro ve kterém Bůh přebývá nesdílíme s nikým kdo by to pošpinil, pošlapal a otočil proti nám samým.
V takovém sdílení je každý křesťan velmi opatrný protože každý z nás se pokusil někdy s nesprávným člověk sdílet svůj duchovní svět, svůj vztah s Bohem, a ten nesprávný člověk se tomu vysmál, a použil to proti mně. Tohle zažil každý křesťan, a rychle to vyléčí z naivity, že duchovní nitro nejde s každým sdílet, že je namístě velká opatrnost, že je třeba tuto převzácnou svatou perlu v nás samých chránit.
To ovšem neznamená, že každý s kým se duchovně sdílet nechci je automaticky svině. Je to jenom velká pravděpodobnost, že se jako svině zachová. Celý verš o perlách a sviních neslouží k soudu a nálepkování lidí za svině, slouží k tomu abychom si uvědomili, že když vyjevíme své duchovní nitro před nesprávným člověkem, tak na nás zlý duch v tom člověku zaútočí. Těmi sviněmi ve verši nejsou myšleni lidé, ty svině jsou duchové zla, kteří přes zlého člověka zaútočí na odhalenou svatou perlu a snaží se ji zničit.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.