Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej
 
Je a svátek má Nora.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 17, článků celkem: 15767, komentáře < 7 dní: 363, komentářů celkem: 361757, adminů: 60, uživatelů: 4911  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek


Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT


GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení


Pravidla


Kdo je online
Právě je 29 návštěvník(ů)
a 0 uživatel(ů) online:


Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika


Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Vyšlo èervencové èíslo èasopisu Dobrá zpráva
·Èervnové èíslo èasopisu Dobrá zpráva
·Výroèí Bílé hory bude pøipomínkou, ne oslavou, shodují se církve
·Sloup smíøení jako symbol nesmíøení
·Slovensko 2020: konzervatívna revolúcia, alebo kampaò proti kresťanstvu? II.
·Slovenský minister zdravotníctva sa stal najnenávidenejším mužom v krajine
·Slovensko 2020: konzervatívna revolúcia, alebo kampaò proti kresťanstvu? I.
·Marek Krajèí a nový riadite¾ Národného ústavu detských chorôb
·Slovensko chce opìt zpøísnit interrupce. Lékaøi mají strach projevit nesouhlas.
·Nad diskusními texty o veèeøi Pánì

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
101569656
přístupů od 17. 10. 2001

Film: Luther

USA 2003
režie: Eric Till, 113 min
verze b?žící po ?eských sborech je anglický originál s ?eskými titulky

Film zachycuje Luther?v život podle historických podklad? pom?rn? dost popisn?. P?edstavuje Luthera od jeho vstupu do augustiniánského ?ádu a vysv?cení na kn?ze cca r.1505, p?es jeho studia ve Wittenbergu, kde 31. ?íjna 1517 p?ibil na dve?e kostela svých 95 tezí proti u?ení církve, zejména proti prodávání odpustk?. Jeho ochráncem se stává Bed?ich Moudrý (ve filmu jej hraje Sir Peter Ustinov). Dále film zachycuje Lutherovo slyšení u kardinála Kajetána v Augsburgu r.1518 a následné pálení Lutherových spis? a naopak pálení papežovy buly. Lutherovo druhé slyšení roku 1521 ve Wormsu (natá?eno na hrad? Pernšt?jn) zachycuje Lutherovo odvolání se na Bibli p?ed u?ením lidským. Po tomto slyšení je Luther ukrýván na hrad? Wartburg, kde p?edkládá Písma do n?m?iny. Roku 1522 se vrací do Wittenbergu a vystupuje proti ni?ení kostel? (obrazoborectví) a radikálnímu výkladu svého u?ení. Film obsahuje také nástin vztahu s jeho manželkou Kate?inou von Bora, bývalou jeptiškou. Záv?r filmu se v?nuje vyhlášení tzv. augsburgského vyznání víry, které p?edstavitelé ?íšských stav? p?ednesli císa?i Karlu V. 25. ?ervna 1530.

http://www.luther-der-film.de
http://www.lutherthemovie.com.au/
http://www.mgm.com/title_title.do?title_star=LUTHER/

Přidáno: November 8th 2005
Recenzent: jarda2005
Skóre:
Související odkaz: stránky filmu v Německu
Klinkutí: 9809
Language: czech

  

[ Zpět na seznam recenzí | Poslat komentář ]

Film: Luther
Vložil: nicholas v 2020-02-16 07:34:51
Moje hodnocení:


garmin update youtube.com/activate office.com/setup garmin updates www.hulu.com/activate espn.com/activate pbs.org/activate espn.com/activate espn.com/activate activate.foxsports.com nbc sports activate canon.com/ijsetup espn.com/activate mcafee.com/activate nbcsports com activate quickbooks support roku.com/link roku.com/link mumbai escorts mumbai escorts mumbai escorts xfinity.com/activate mumbai escorts espn.com/activate roku.com/link espn.com/activate www.hulu.com/activate activate starz fxnetworks.com/activate Computer repair near me Computer repair near me roku.com/link roku.com/link espn.com/activate Netflix.com/activate hulu.com/activate Laptop repair near me Mac repair near me Phone repair near me iphone repair near me espn.com/activate youtube.com/activate trakt.tv/activate trakt.tv/activate pluto.tv/activate pluto.tv/activate roku.com/link Alexa app download Pbs.org/activate  

Film: Luther
Vložil: Neela v 2019-07-15 10:33:04
Moje hodnocení:


WHOLESALE SAREES IN BANGALORE
http://www.shoppingatbangalore.com/wholesale-sarees-in-bangalore/ 
JEANS WHOLESALE IN BANGALORE
http://www.shoppingatbangalore.com/jeans-wholesale-in-bangalore/ 
3 phase motor starter price in india
http://www.shoppingatbangalore.com/3-phase-motor-starter/ 
wholesale kurtis online
http://www.shoppingatbangalore.com/wholesale-kurtis-online/ 
single phase electric motor for sale
http://www.shoppingatbangalore.com/single-phase-electric-motor-for-sale/ 

Film: Luther
Vložil: Neela v 2019-07-15 10:32:26
Moje hodnocení:


mechanical engineering project ideas for final year students
http://www.projectsatbangalore.com/Mech.html 
diploma mechanical engineering projects  
http://www.projectsatbangalore.com/diploma-mechanical 
mechanical engineering final year projects on automobile  
http://www.projectsatbangalore.com/AutomobileProjects.html 
list of projects for mechanical engineering students  
http://www.projectsatbangalore.com/Mechanical-Agriculture-Projects.html 
mechanical engineering projects for sale
http://www.projectsatbangalore.com/   
final year mechanical engineering projects  
http://www.projectsatbangalore.com/Mechanical.html
mechanical engineering projects using arduino
http://www.projectsatbangalore.com/Services.html   
buy readymade projects mechanical
http://www.projectsatbangalore.com/readymade_mechanical_projects   
seed sowing machine
http://www.projectsatbangalore.com/mechanical/seed-sowing-machine   
active suspension system project
http://www.projectsatbangalore.com/mechanical/pid-controller-for-active-suspension-system   
compressed air vehicle project
http://www.projectsatbangalore.com/mechanical/compressed-air-vehicle   
power weeder and tiller project
http://www.projectsatbangalore.com/mechanical/mini-powered-weeder-and-tiller
AUTOMATIC PNEUMATIC RAMMING MACHINE
http://www.projectsatbangalore.com/mechanical/pneumatic-ramming-machine-project   
readymade science projects in bangalore
http://www.projectsatbangalore.com/Exhibition.html

pneumatic sheet metal cutting machine
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/pneumatic-sheet-metal-cutting-machine
fabrication of pneumatic vice
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-vice
fabrication of pneumatic forging machine
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-forging-machine
fabrication of pneumatic pipe bending machine
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-pipe-bending-machine
fabrication of pneumatic gear changer
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-gear-changer
fabrication of pneumatic grinding machine
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-grinding-machine
fabrication of pneumatic belt conveyor
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-belt-conveyor
fabrication of pneumatic multipurpose machine
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-multipurpose-machine
fabrication of pneumatic pick and place robot
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-pick-and-place-robot
fabrication of pneumatic quick return mechanism
http://www.projectsatbangalore.com/pneumatic/fabrication-of-pneumatic-quick-return-mechanism
school projects in bangalore
http://www.projectsatbangalore.com/school-projects-in-bangalore/
school project models
http://www.projectsatbangalore.com/school-project-models/
school science projects
http://www.projectsatbangalore.com/school-science-projects/

Film: Luther
Vložil: alvinrr v 2019-03-05 14:28:30
Moje hodnocení:


I really like the movie Luther, it is one of my favorite.
Check this out free horror games

Film: Luther
Vložil: mitchelsamuel61 v 2019-03-04 14:25:32
Moje hodnocení:


Thank you for providing such useful information.

Film: Luther
Vložil: mitchelsamuel61 v 2019-03-04 14:25:13
Moje hodnocení:


Thank you for the information you provide, it helped me a lot! it's great that I known this site! Can you sharing some updates on how you have made this powerful post!

Film: Luther
Vložil: mitchelsamuel61 v 2019-03-04 14:24:33
Moje hodnocení:


All the contents you mentioned in the post are too good and can be very useful. I will keep it in mind, thanks for sharing the information keep updating, looking forward for more posts.

Film: Luther
Vložil: marcos v 2018-02-01 09:12:11
Moje hodnocení:


Guide to login to Yahoo: Yahoo mail login guide

Film: Luther
Vložil: annashetty v 2018-01-23 08:02:45
Moje hodnocení:


I discovered this is an instructive and fascinating post so i suspect as much it is extremely valuable and proficient. I might want to thank you for the endeavors you have made in composing this article.

Film: Luther
Vložil: nodejsquiz v 2017-08-31 09:59:46
Moje hodnocení:


 Thank you for sharing. Thanks to this article I can learn more things. Expand your knowledge and abilities. Actually the article is very practical. Thank yo


Stránka vygenerována za: 0.22 sekundy